top of page

Hva skjer i glasshytta på Frysja fram mot jul?

Nå går vi inn i den folksomme tida i glasshytta. Ute er det kaldt og snø i lufta, inne i hytta durer ovnen og vi blåser lange dager. Vi gleder oss over besøk, og over hyggelige samarbeid med kunstnere og bedrifter.


Glass er sand, soda og pottaske som smeltes sammen ved ca 1300°c - en energikrevende prosess. Gjennom årelang trening, har jeg lært meg å mestre det varme, rennende og egenrådige materialet. Synes du, som jeg, at glasset fascinerer? Ta turen innom på en av våre tilstelninger; Velkommen!


Under her ser du hva som skjer;11. & 12.november: Glassblåser for en dag

Målgruppe: Barn&unge med familier

Glassblåsing er et av Norges varmeste yrker! I dette arbeidsverkstedet, vil dere få oppleve materialet - og på nært hold lære om hvordan glasset går fra å være mykt til hardt. Inntil to barn pr familie vil selv få prøve seg som glassblåser. Pål vil gjøre en demo der han skulturerer et av sine arbeider med dere tilstede. Vi avslutter med en omvisning i galleriet.

Arrangementet er gratis, takket være samarbeid med Bydel Nordre Aker.


18. & 19.desember: Korsvoll kunst og håndverksmarked

Denne helgen finner du meg i Ungdomshuset på Korsvoll. Dette er et avslappet og veldig hyggelig marked. Vi er 13 kreative kunsthåndverkere med tilknytning til bydelen. Her finner du i tillegg til glasskunst, både keramikk, tredreiing, tekstiltrykk, vev, strikk, søm, hekling og toving. Vi har kafé med kaffe og hjemmebakst, der elever fra Engebråten Skole har ansvaret.


Adresse: Kringsjågrenda 1

Åpningstid: lørdag 18. kl 12-19, søndag 19. kl 12-16

Se arrangementet på Facebook her2. & 3.desember: Julesalg på Frysja kunstnersenter

Åpningstid: 12-17

Julesalget på Frysja er en fast tradisjon første helg i desember og har markert inngangen til adventstiden i lokalmiljøet siden 1980. Kunstnere innen et bredt spekter av teknikker; Keramikk, grafikk, tekstil, glass, smykker, foto, maleri og skulptur, åpner sine dører.

I glasshytta kan du finne unika til gode priser denne helgen. Markedet åpner kl 12. Markedet er en fin mulighet for å se hva som rører seg innenfor atelier og verksteder, få en prat med kunstneren - og til å gjøre et lite kunstkupp.


I kafeen er det julestemning, kaffe og kaker. Velkommen!


9. & 10.desember: Åpen glasshytte

Åpningstid: 12-16

Velkommen til gallerivisitt og hyggelig handel


16. & 17.desember: Åpen glasshytte

Åpningstid: 12-16

Velkommen til gallerivisitt og hyggelig handel


Når det passer deg;

Ring eller send melding for å avtale åpen glasshytte utover disse tidene


Og husk - ønsker du å bestille glass som bedriftsgave, eller ønsker en spesialbestilling før jul? Da er tiden i ferd med å renne ut. Ta kontakt raskt!


Vi sees!

Pål

Epost: glasspaal@gmail.com

tlf: 46911635

Comments


Instagram
Nyeste innlegg
Arkiv
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page