top of page

Verdsatt stilles ut i Holmsbustuene; Velkommen!


Glassskulpturer i Holmsbustuene 3.-29.sept

Nysgjerrig på prosjektet Verdsatt? Her er mine tanker

Kropp. Vi bor alle i hver vår kropp, vi beveger oss i verden og relaterer oss til hverandre fra hvert vårt ståsted. En fysisk kropp, som vi ikke kan velge bort. I kulturen har kroppen oppgaver utover hva den fysisk bidrar med, den er med på å skape mening i kommunikasjon - til oss selv og til andre. Kroppen som forteller, bærer kulturens normer og grenser. Den forteller historier, det kan være om skam og styrke, rangplassering eller grad av velstand.

Jeg ønsker å løfte fram kroppene, stille dem framfor oss. Kropper i alle fasonger, aldre, kjønn - individuelt framstilt. Jeg ønsker å løfte fram skjønnhet og styrke uavhengig av tidens motebilde eller kroppsfokus fra glaserte magasiner.

Glass som materiale har tradisjonelt høy status, gjennom både håndverksmessig vanskelighetsgrad og gjennom vakre arbeider. Ved hjelp av glassets symbolske historie, ønsker jeg å løfte fram en variasjon av kropp som ellers ikke inkluderes i vårt felles bilde av skjønnhet og styrke.

Våre sanselige erfaringer med farger, rom, retning, form, struktur, lukt, smak, lyd, bevegelse, nærhet og avstand danner grunnlaget for våre begreper, tanker og følelser. Ved å la betrakteren møte kroppen utenfor seg selv, i et høystatusmateriale, med farger og humor, ønsker jeg å skape et møte. Et bidrag til et nytt grunnlag for betrakterens begreper, tanker og følelser.

Instagram
Nyeste innlegg
Arkiv
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page