top of page

Hva er glass?


Glassblåsing er varmt, utfordrende og fascinerende

Blir du fascinert av det flytende, varme glasset? Det blir jeg - og den gleden deler jeg gjerne.

Denne høsten holder jeg verkstedet oppe og inviterer til henholdsvis skulpturverksted for barn - og en reise inn i glassblåsingens verden for voksne & spesielt engasjerte barn.

Barneworkshop'en Hva er glass?

Glass som materiale er både hardt, uformelig og knusbart – og fantastisk, mykt og føyelig.

På denne workshop'en vil du lære om hvordan glasset går fra å være mykt til hardt, om hvordan det kan brukes til å lage skulpturer - og du vil selv få prøve å dra og forme glasset med verktøy. Vi starter med å skulpturere fantasidyr i plastelina. Deretter blåser glasskunstner Pål din skulptur i glass, med deg tett på i hele prosessen. Underveis lærer du om og opplever glasset som skulpturelt medium. Passer for barn 5-15år.

Formidlingsserien Hva er glass? er støttet av Norske Kunsthåndverkere, og er gratis for deg som deltaker.

Lørdag 13.oktober 1130-1330

FULLT - Søndag 14.oktober 1130-1330

Hva er glass? - en reise inn i glassblåsingens verden

En reise inn i glassblåsingens verden med glasskunstner Pål Roland Janssen.

Glass som materiale er både hardt, uformelig og knusbart – og fantastisk, mykt og føyelig. I løpet av denne ettermiddagen vil du både få lære om glassets historie, oppleve materialets mange egenskaper - og følge prosessen fra start til slutt mens Pål blåser et skulpturelt vinglass. Vi avslutter med en omvisning i Påls lille galleri. Passer for voksne og spesielt engasjerte barn. Formidlingsserien Hva er glass? er støttet av Norske Kunsthåndverkere, og er gratis for deg som deltaker.

Lørdag 13.okt 1430-1700

Søndag 14.okt 1430-1700

Fabelaktige skulpturer - skulpturverksted i glasshytta

Glass som materiale er både hardt, uformelig og knusbart – og fantastisk, mykt og føyelig. På dette skulpturverkstedet vil du lære om hvordan glasset går fra å være mykt til hardt, om hvordan det kan brukes til å lage skulpturer - og du vil selv få prøve å dra og forme glasset med verktøy. Vi starter med å skulpturere fantasidyr i plastelina. Deretter blåser glasskunstner Pål din skulptur i glass, med deg tett på i hele prosessen. Underveis lærer du om og opplever glasset som skulpturelt medium.

Skulpturverkstedet kommer i stand i et samarbeid mellom glasshytta og Bydel Nordre Aker, og er gratis for deg som deltaker. Vi vil bidra til at Frysja kunstnersenter og glasshytta på Frysja oppleves som et morsomt og lærerikt sted å komme til, et sted folk i bydelen kan ha glede av.

Lørdag 24.november - tre ulike tidspunkt

Velkommen!

ps -

Er du på utkikk etter en kortreist, håndlaget gave med historie og kjærlighet? Kom forbi glasshytta når det passer; jeg er på plass hver dag i oddetallsuker, og møter deg ellers etter avtale - send meg en melding på 46911635. :)Pål

Instagram
Nyeste innlegg
Arkiv
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page