top of page

varme i ovnen!


Vedlikehold er unnagjort og vi har igjen tent den glødende dragen på Frysja.

Nå venter uker og måneder med skulpturering, idemyldring og utprøving.

Kom forbi om du har lyst!

Det var minusgrader i verkstedet da vi satte i gang på mandag. Vasking av gulvene fikk vente.

Når vi tenner, bytter kompanjong Karen og jeg på å passe ovnen - som en baby. Vi går skift gjennom natten, annenhver time sjekker vi at alt er som det skal. Det er en lykke når det går på skinner og varmen fyller rommene. Tirsdag morgen var vi klare til å kaste inn de første spadene med glassmasse, som smeltes og blir til materialet vi jobber med. Nå skal ovnen stå på dag og natt fram til ut april.

Oppstarten har gått så det suser - jeg er så heldig å ha med meg dyktige assistenter. I går var vi

Tidligere arbeid i serien Spiky beauties

fire glassblåsere på gulvet. Oppdraget var å lage et digert skjell, i serien Spiky beauties . Vi startet med å dra tjukke canes, glassstaver som vi senere bruker som en av innfargingsteknikkene. Pulverfarge, tappfarge og en diverse fargeteknikker må til for å få spillet og dybden jeg er på jakt etter. Skulpturen var så stor at jeg måtte tenne det store innvarmingshullet mitt for å kunne holde skulpturen varm undereis. Da er det varme arbeidsforhold! Det var en svett, tørst og fornøyd gjeng som fikk skulpturen inn i avspenningsovnen; skjellet ble fantastisk. Da er det gøy å være glasskunstner!

Har du en ide du vil lufte med meg? Vil du kjøpe kortreist og hjertevarmt kunsthåndverk? Vil du ta timer i glassblåsing? Er du nyskjerrig på hvordan det er i en glasshytte?

Uansett; Du er velkommen på besøk!

Pål

ps -

I og med at jeg deler verkstedet med Karen Klim, er det lurt å sende en melding på 46911635 eller en mail på glasspaal AT gmail.com i forkant , så du er sikker på å ikke få bomtur.

bildekreditering: Øverst: Tore Molvær // Nederst: Tore Røyneland

Instagram
Nyeste innlegg
Arkiv
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page